Cel mai mare dezastru din asigurări. Falimentul Astra: 1.400 de salariaţi, 500 de milioane de lei active, 1,8 milioane de clienţi. Ce spune Dan Adamescu

Astra îşi face loc pe lista lungă a firmelor de asigurări intrate în faliment, majoritatea la începutul anilor 2000. Autoritatea de Supra­ve­ghere Financiară (ASF) a pus ieri capăt unei istorii de 25 de ani, prin decizia de dizolvare a companiei şi deschidere a procedurii de faliment în cazul Astra Asigurări, compania omului de afaceri Dan Adames­cu, care până acum doi ani era cel mai mare asigurător din piaţă.

„S-au explorat toate variantele, nici nouă nu ne convine situaţia, ne pare rău ca nu am putut salva Astra, cu toate că eram mai optimist în urmă cu ceva vreme. Opţiunile acţionarului au fost totul sau nimic, a fost prea lacom“, a declarat Mişu Negriţoiu, preşe­dintele ASF.

În aceste condiţii Astra îşi face loc pe lista lungă a firmelor de asigurări intrate în faliment, majoritatea la începutul anilor 2000. Falimentul companiei controlate de omul de afaceri Dan Adamescu lasă 1.400 de angajaţi fără un loc de muncă şi 1,8 milioane de clienţi în incertitudine privind recuperarea integrală a despăgubirilor. Active în valoare de peste 500 milioane de lei vor fi scoase la vânzare.

Dan Adamescu, proprietarul Astra, cataloghează decizia ASF drept o lovitură la adresa proprietăţii private care în opinia lui a ajuns doar un „moft“.

„Sunt distrus. Ce nu a reuşit Ru­şanu (Dan Ruşanu, fost preşedinte al ASF – n.red.) a reuşit acum ASF. Am trimis planul meu la ASF, dar nu am primit niciun răspuns, nu m-au chemat la discuţii. Proprietatea a ajuns un moft în ţara asta. În câteva luni vor termina resursele fondului, se va întâmpla acelaşi lucru ca şi la Bancorex”, a afirmat pentru ZF Dan Adamescu.

Citeşte mai multe despre falimentul Astra pe www.zf.ro

 

2016-11-21T02:10:15-05:00
error: Acest continut este protejat si nu poate fi copiat fara acordul administratorului!!